Turist yoğunluğuna nasıl son verilir? - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Turist yoğunluğuna nasıl son verilir?
Turizmofobiye Çözümler.
Turist yoğunluğuna nasıl son verilir?

Tek bir çözüm olmasa da sorunun ana nedenlerini ortadan kaldırmak için en azından aşağıda özetlenen 6 önlemi birleştirmeliyiz.

Kitle turizmini sona erdirmenin tek bir çözümü olmasa da, sorunun ana nedenlerini ortadan kaldırmak için en azından aşağıda sıralanan 6 önlemi birleştirmemiz gerekiyor.

"İspanya destinasyonunu kendisine karşılık gelen yüksek kaliteli turizm segmentinde konumlandırmak istiyorsak, doğrudan ve dolaylı tüm İspanyol turizm tekliflerinin fiyatlarını artırmalıyız."

1. Turistlerin kullanımına yönelik ev sahipleri için gelir yönetimi eğitimi

Ekonominin diğer herhangi bir alanında olduğu gibi, arz ve talep her zaman fiyat değişimleri yoluyla düzenlenir: bir mal veya hizmete olan talep arttığında fiyatlar da artar ve bu talepte bir azalmaya neden olur . Bu ekonomide temel bir kavramdır ve turizm de bu kuralın bir istisnası değildir. Bu nedenle, talepteki büyük artış göz önüne alındığında, tüm destinasyonlarda fiyatları daha da artırmalı ve bu nedenle teklifimize değer vermeliyiz.

Şu ana kadar bu fiyat artışlarının gerçekleşmemesi, turistik dairelerin, restoranların, ilgili mağazaların ve genel olarak tamamlayıcı eğlence faaliyetleri sağlayıcılarının lisans sahipleri için otel gelir yönetimi konusunda eğitimin zorunlu ve acil bir uygulama konusu olduğu anlamına gelmektedir.

" Turizmle ilgili herhangi bir işletme ruhsatı almak için zorunlu olan, gelir yönetimi  konusunda bir eğitim müfredatı olmalıdır ."

Tüm otel grupları gelir yönetimi konusunda uzmandır . Artık restoran çalışanlarına, örneğin gıda işleme, sağlık ve hijyen konularında idari bir gereklilik olarak zorunlu eğitim de verilmektedir. Aynı şekilde, herkes bir turistik faaliyeti, turistik kullanıma yönelik bir evi veya turistik bir destinasyonu yönetmek ve pazarlamak için gerekli mesleki becerilere sahip değildir.

Tüm bu nedenlerden dolayı, turistik amaçlı ev sahiplerine gelir yönetimi konusunda zorunlu eğitim verilmesi yasal olarak uygulanabilir bir gereklilik olmalıdır.

2. Yerleşim bölgesindeki hızlı tahliye düzenlemelerinin onaylanması

Mevcut ve talihsiz Konut Kanunu 12/2023, konut emlak sektörünün hukuki güvenliğine ve ilk kiralık evine erişmek isteyen nüfusa telafisi mümkün olmayan zararlar veriyor. Söz konusu kanunda değişiklik yapılarak acil tahliye mekanizmasının acilen onaylanması gerekmektedir. Bu tahliye mekanizmasının onaylanması, artan güvensizlik nedeniyle bu piyasadan kaçan konut stoğunun büyük bir kısmının geri dönmesine neden olacaktır.

Ayrıca, bu önlem, fiyatın düşürülmesine ve şu anda ağırlıklı olarak turist apartmanlarının kurulduğu bölgelerde İspanyol nüfusunun büyük bir kısmına kiralık konut arzının arttırılmasına katkıda bulunacaktır.

3. Turistlerin kullanımına yönelik yasa dışı konut arzının ortadan kaldırılması

Yasadışı turist apartman stokunun sona erdirilmesi zaten sorunun çözümünün büyük bir bölümünü temsil edecektir. Bunun için belediyelere kaynak sağlamamız lazım çünkü aksi takdirde sorun daha da büyüyecek.

4. Turistlerin kullanımına yönelik konut kategorilerinin uygulanması

Hiç kimse bir turistik dairenin özel sahibini daha yüksek bir fiyata satmaya zorlayamaz, ancak belki de fiyatların yukarı doğru yeniden konumlandırılmasına yönelik bir stratejiyi teşvik edecek araçları sağlayabiliriz.

Tüm binayı kaplayan turist apartmanlarında ve otellerde ve apart otellerde olduğu gibi, turist kullanımına yönelik konut kategorileri de uygulanabilir. Bu, turistik evlere daha fazla katma değer sağlayan hizmetlerin sağlanmasını, daha yüksek ürün kalite standartlarının uygulanmasını ve dolayısıyla daha yüksek oran seviyelerini teşvik edecektir.

Hedef İspanya çok ucuza satıyor. "Neden bu destinasyonu kendisine gerçekten karşılık gelen pazar segmentine göre yeniden konumlandırmaya çalışmıyorsunuz?"

5. Otel moratoryumlarının yürürlükten kaldırılması

Gerçekler bize, otel moratoryumlarının sağladığı tek şeyin, yasa dışı turistik dairelerin sayısını artırmak, misafirler için fiyatları yükseltmek ve destinasyonlarda gayrimenkul yatırımına engel koymak olduğunu gösteriyor. Ne yazık ki Barselona tüm bu semptomların güzel bir örneği.

6. Seyir molalarının azaltılması

Eğer ağırlıklı olarak kalite, katma değer ve yüksek gelir odaklı konumlanan bir turizm modeli istiyorsak, katma değeri pek sağlamayan, destinasyonu bozan turizm modellerini kısıtlamamız gerekecek.

Bir örnek gemi yolculuklarıdır. Bu ürünün doğası gereği, kruvaziyer turistlerinin durdukları şehirlerdeki harcama eğilimi muhtemelen tüm turizm yelpazesinin en düşük seviyesidir, hatta otobüsle grup turizminden bile daha düşüktür.

O halde yolcu gemilerinin varış noktalarına gelişini sınırlamak uygun olmaz mıydı?

Kruvaziyer gemilerinin şehirlere girişinin kontrolünün hiçbir zaman özel profesyonel şirketler tarafından serbestçe yönetilmediğini, kamu yönetimi tarafından kontrollü bir şekilde yönetildiğini hatırlayalım.

"Kruvaziyer işi turistik destinasyonlar tarafından değil, kruvaziyer şirketleri ve kamu idareleri tarafından yapılıyor."

Sonuç: destinasyon yönetimini profesyonelleştirin

Turistlerin aşırı kalabalıklaşmasına son vermek için alınacak önlemlerin ve eylemlerin listesi sektördeki herhangi bir profesyonelin erişimindedir. Bunlar bariz çözümlerdir ve uygulanması çok basittir. İspanya'da bu stratejileri tasarlayacak ve bu önlemleri uygulayacak düzinelerce son derece nitelikli profesyonel var.

İspanya'nın GSYİH'sında en fazla ağırlığa sahip olan sektörün sürüklendiği mevcut sürüklenmeyi hızlı ve kolay bir şekilde yönlendirmek için turizm profesyonellerinin rehberliğine izin vermek veya bu politikaların sorumluluğunu profesyonellere vermek yeterli olacaktır.

* Ivar Yuste,  otel danışmanlık firması PHG Hotels & Resorts - Hospitality Consulting'in ortağı ve Uluslararası Otelcilik Danışmanları Derneği'nin yönetim kurulu üyesidir

Kaynak: https://www-tourinews-es.translate.goog/opinion/como-poner-fin-masificacion-turistica-soluciones-turismofobia_4482648_102.html?_x_tr_sl=es&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=es&_x_tr_pto=wapp

Resim: © Tourinews


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,