Endonezya, otel ve kulüplere yönelik moratoryumu onayladı - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Endonezya, otel ve kulüplere yönelik moratoryumu onayladı
Artan turist akışı ve bunun adada yarattığı olumsuz sonuçlar göz önüne alan Endonezya hükümeti sert önlemler almaya karar verdi.
Endonezya, otel ve kulüplere yönelik moratoryumu onayladı

Bunlardan biri, Bali'nin Badung, Denpasar, Gianyar ve Tabanan gibi önemli bölgelerinde yeni otel, villa ve gece kulübü inşaatını yasaklayacak bir moratoryumun uygulanması.

Amaç aşırı turist kalabalığını önlemek ve adanın doğal ve kültürel kaynaklarını korumaktır. Aslında daha önceki vesilelerle, İspanya'nın destinasyonlarında olduğu gibi aynı sorunların ve protestoların burada da tekrarlanabileceğinden korktuklarını dile getirmişlerdi. Endonezya turizm bakanı Sandiaga Uno geçen Temmuz ayında yaptığı açıklamada, "Barselona protestoları gibi şeylerin Bali'de yaşanmaması gerekiyor, çünkü eğer insanlar turistlerin varlığından rahatsız olurlarsa kötü aşırılıklar ortaya çıkar" dedi.

Endonezyalı yetkililer, pirinç tarlalarının kentleşmiş alanlara dönüştürülmesi ve bunun yerel halkın yaşamları üzerindeki olumsuz etkisi konusundaki endişelerini defalarca dile getirdi. Son beş yılda Bali'deki otel sayısının 507'den 541'e çıktığını da belirtmekte fayda var.

Reuters tarafından bildirildiği üzere, Denizcilik ve Yatırım Koordinasyon Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili olan Hermin Esti, moratoryumu uygulama niyetini doğruladı, ancak belirli bir tarih belirtmedi, ancak moratoryumun daha da uzatılabileceğine dair spekülasyonlar var. 10 yıla kadar.

Bu karar, turizm vergisinin getirilmesi ve belirli sembolik yerlere erişimin kısıtlanması gibi halihazırda uygulanmakta olan diğer önlemlere ek olarak alınmıştır. Bütün bunlarla birlikte Endonezya hükümeti, bu eylemlerin Bali'deki turizmin kalitesinin iyileştirilmesine ve uzun vadeli sürdürülebilirliğinin garanti altına alınmasına katkıda bulunacağını umuyor.

Kaynak: https://www-tourinews-es.translate.goog/resumen-de-prensa/notas-de-prensa-destinos-turismo/bali-indonesia-moratoria-contra-hoteles-clubes-no-convertirse-barcelona_4482939_102.html?_x_tr_sl=es&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=es&_x_tr_pto=wapp

Resim: © AA


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,