Müşteri hizmetinizde tartışılamaz üç ilke - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Müşteri hizmetinizde tartışılamaz üç ilke
Tüm müşteri hizmetlerinizi algoritmaya ve yapay zekaya devredemezsiniz. İnsan müşteri desteğini tamamen ortadan kaldırmak efsanevi bir hatadır.
Müşteri hizmetinizde tartışılamaz üç ilke

Müşteriler çoğunlukla birkaç şey ister:

·         satın aldıkları şey için adil olduğunu düşündükleri bir fiyat öderler,

·         Alışverişlerinizde gereksiz yere zaman kaybetmeyin,

·         mağazalarınızda aradıklarını bulabilir,

·         ve onlara iyi davranıldığını.

Ve her şeyden önemlisi, sizden satın aldıkları bir şeyle (bir ürün veya hizmetle) karşılaştıkları zaman sorunları hızlı bir şekilde çözmenizi istiyorlar . Açıklama ve özür istemiyorlar, bir şeyler ters gittiğinde bunu kabul etmenizi ve sorunun bir an önce çözülmesini istiyorlar.

Bu kadar basit görünen şeyi bulmak genellikle zordur.

Müşteri hizmetinizde tartışılamaz üç ilke

·         Müşterilerin bir sorunu olduğunda bunu mümkün olduğunca kolaylaştırın. Anket duvarları, aranacak telefon numaraları, dayanılmaz ve çok uzun bekleme süreleri, "yarın gelin" mesajlarıyla duvarlar örmeyin... Bunu yaparsanız, müşterilerinizin zamanını göz ardı etmiş olursunuz. Rahatsız olan, müşterilerinizin sahip oldukları en değerli şeyi, yani zamanlarını kaybetmelerini umursamayan biri haline gelirsiniz.

·         Ona insani bir dokunuş verin. Biz insanları arayan insanlarız ve öyle olacağız. Tüm müşteri hizmetlerinizi algoritmaya ve yapay zekaya devredemezsiniz. İnsan müşteri desteğini tamamen ortadan kaldırmak efsanevi bir hatadır.

·         Müşterilerinize sürekli olarak neyi geliştirebileceğinizi sorun. Perakendede her şeyi doğru yaptığınızı düşünmek son derece saflıktır.

Mükemmel müşteri hizmeti mevcut değildir, ancak buna yaklaşan şey, müşteri memnuniyetinin tartışılmaz olduğu, iyi tasarlanmış süreçlerin, teknolojinin, liderliğin ve kültürün sonucudur ve en önemlisi: insanlara hizmet etmeyi seven harika insanlardır.

* Laureano Turienzo Esteban Retail News Trends'in  CEO'sudur  . Öğretmen. Etkileyici Linkedin Top Voice Perakende İspanya. Forbes Perakende 2021 İspanya. İspanyol Perakendeciler Birliği Başkanı. İbero-Amerikan Perakende Çevresi'nin başkanı ve kurucusu.

Kaynak: https://www-tourinews-es.translate.goog/opinion/tres-mandamientos-no-negociables-en-tu-atencion-cliente_4482616_102.html?_x_tr_sl=es&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=es&_x_tr_pto=wapp

Resim: © Tourinews


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,