İspanyol şirketleri Sacyr ve Azvi, Şili'nin kuzeyindeki havalimanlarının işletmesini devraldı - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
İspanyol şirketleri Sacyr ve Azvi, Şili'nin kuzeyindeki havalimanlarının işletmesini devraldı
Bu sözleşme, yolcu kapasitesinin artırılması amacıyla havalimanı altyapısının genişletilmesi, iyileştirilmesi ve bakımını öngörmektedir.
İspanyol şirketleri Sacyr ve Azvi, Şili'nin kuzeyindeki havalimanlarının işletmesini devraldı

Şili'nin Kuzey Havaalanı Ağını oluşturan Atacama ve Antofagasta havalimanlarının genişletilmesi ve işletilmesi için Sevillian Azvi'ye ait İspanyol şirketleri Sacyr Concesiones (%70) ve Cointer'den (%30) oluşan bir konsorsiyum seçildi . İmtiyaz yaklaşık 266 milyon avroluk bir yatırım öngörüyor ve maksimum 26 yıllık bir işletme süresini öngörüyor. 

İhalesi önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan bu yeni sözleşmeyle Sacyr, halihazırda Calama'daki Arica El Loa'daki Chacalluta'daki havalimanlarından sorumlu olduğundan ülkede toplam beş havalimanını işletecek; ve Puerto Montt'taki El Tepual.

Bu sözleşme, yolcu kapasitesinin artırılması amacıyla havalimanı altyapısının genişletilmesi, iyileştirilmesi ve bakımını öngörmektedir . Sacyr Concesiones Şili'nin genel müdürü Fernando Ruiz de la Torre , "Bu havalimanlarının Şili'nin kuzeyi, Antofagasta ve Atacama için önemli bağlantılar ve ülkenin madencilik gücünün hareketi açısından önemini biliyoruz" dedi. 

Antofagasta

Antofagasta'daki Andrés Sabella Havaalanı  ,  mevcut yüzey alanını 10.192 m²'den 31.422 m²'ye üç katına çıkaracak. Ayrıca park yerleri 572'den 853'e, ticari uçaklar için park yerleri ise 8'den 10'a çıkacak.  Bu tesiste beş yeni biniş köprüsü, 10 otomatik check-in totemi ve 26 geleneksel kontuar yer alacak.

Bu havaalanı, 2023 yılında 2,3 milyon yolcuyla ülkenin en yoğun ikinci havalimanıdır .

Atacama

Konsorsiyum, Desierto  de Atacama Havalimanı'ndaki yolcu terminalinin yüzey alanını beş katına çıkararak 18.274 m²'ye ulaşacak. Tesisin halihazırda bu sistemle çalışmaması nedeniyle projeye 4 adet bindirme köprüsünün eklenmesi de yer alıyor. Aynı şekilde 161 yeni araç park yeri eklenerek 343'e çıkarılacak ve ticari uçaklar için park yerleri üçten beşe çıkacak.  Çalışmalar 2027 yılında başlayacak ve yeni tesisler 2030 yılında devreye girecek.

Atacama Havaalanı 2023 yılında 723.000 yolcuya hizmet verdi.

Kaynak: https://www-tourinews-es.translate.goog/empresas-turismo/sacyr-azvi-explotacion-aeropuertos-norte-chile_4482725_102.html?_x_tr_sl=es&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=es&_x_tr_pto=wapp

Resim: © Tourinews


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,