BM Turizm, Asya ve Pasifik'te Kırsal Kalkınma Konusunda Yönetici Eğitimine Öncülük Ediyor - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
BM Turizm, Asya ve Pasifik'te Kırsal Kalkınma Konusunda Yönetici Eğitimine Öncülük Ediyor
UN Tourism, kırsal kalkınmaya odaklanmanın bir parçası olarak, Asya ve Pasifik bölgesindeki sektör liderleri için bir yönetici eğitim oturumu gerçekleştirdi.
BM Turizm, Asya ve Pasifik'te Kırsal Kalkınma Konusunda Yönetici Eğitimine Öncülük Ediyor

Bandar Seri Begawan, Brunei'de (5-6 Ağustos 2024) düzenlenen 'Strateji ve Ürün Geliştirmeye Pratik Yaklaşım' başlıklı iki günlük etkinlik, Ulusal Turizm Otoriteleri (NTA'lar) ve Ulusal Turizm'den kırsal turizm stratejisi ve ürün geliştirmeden sorumlu yetkilileri bir araya getirdi Bölgedeki kuruluşlar (NTO'lar).

Turizm Liderlerini Güçlendirmek

Hızla değişen bir dünyada ve kırsal alanlarda doğa temelli faaliyetlere ve turizme olan talebin artmasıyla birlikte, becerilerin geliştirilmesi hayati önem taşımaktadır. Yönetici eğitimi, yöneticilere kırsal turizme ilişkin stratejilerin geliştirilmesi, uygulanması ve ölçülmesi ile ulusal ve uluslararası ölçekte turizm ürünlerinin ve destinasyonlarının nasıl yaratılacağı, geliştirileceği ve pazarlanacağı konusunda uygulamalı bilgi sağlar ve destekler. Bu alanlardaki bilgi ve beceriler, en iyi uygulamalar, vaka çalışmaları ve uygulamalı alıştırmaların yanı sıra matrisler, modeller ve göstergeler gibi pratik araçlarla daha da geliştirildi.

Eğitime 8 Üye Devletten 33'ün üzerinde katılımcı katıldı. İki gün süren etkinlikte stratejik planlama, ürün geliştirme, sürdürülebilir turizm uygulamaları ve toplum temelli turizm konuları ele alındı. Saha gezisi katılımcılara öğrendiklerini gerçek dünya bağlamlarında uygulama fırsatı sunarak eğitim hedeflerini güçlendirdi ve anlayışlarını geliştirdi.

Geniş Katılım ve Pratik Öğrenme

BM Turizm Pazar İstihbaratı, Politikalar ve Rekabet Direktörü Sandra Carvao şunları söyledi: “Kırsal Kalkınma için Turizm Programımızın bir parçası olan bu eğitim, etkili turizm stratejileri ve yenilikçi yaklaşımlar yoluyla kırsal kalkınmayı artırma konusundaki kararlılığımızın altını çiziyor. Ulusal turizm idarelerinin becerilerini geliştirerek, sürdürülebilir turizmi teşvik etme ve kırsal toplulukları destekleme misyonumuzu ilerletiyoruz."

BM Turizm Asya ve Pasifik Bölge Departmanı Direktörü Harry Hwang şunları ekledi: "Bu yönetici eğitimi, Asya-Pasifik bölgesindeki Üye Devletlerimizi sürdürülebilir ve dayanıklı kırsal turizm stratejileri geliştirmek için gerekli bilgi ve becerilerle donatmada hayati bir adımdır. Turizm yetkililerimizin kapasitelerine yatırım yaparak kapsayıcı büyümeyi teşvik ediyor ve bölge genelinde kırsal toplulukları güçlendiriyoruz."

Etkinlik hakkında konuşan Brunei Sultanlığı Turizm Geliştirme Departmanı Direktör Vekili Salinah Salleh şunları söyledi: "Bu eğitim programı, Brunei Sultanlığı'nın BM Turizm'in yanı sıra Asya-Pasifik bölgesinde kırsal turizm gelişimini ilerletme konusundaki kararlılığının bir örneğini oluşturuyor. Üye Devletlere güçlü destek ve kaynaklar sağlamaya, topluluklarımızda sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümeyi teşvik etmeye olan bağlılığımızın altını çiziyor."

BM Kırsal Kalkınma için Turizm Programı

BM Kırsal Kalkınma için Turizm Programı, turizmi kırsal kalkınma ve refahın itici gücü haline getirme vizyonuyla tasarlandı. Kırsal bölgelerin, ilgili manzaralar, bilgi sistemleri, doğal ve kültürel çeşitlilik, yerel değerler ve faaliyetlerle birlikte değerlenmesi ve korunmasında turizmin rolünü geliştirmeyi amaçlamaktadır. Program aynı zamanda Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG'ler) doğrultusunda sürdürülebilirliğin üç temeline (ekonomik, sosyal ve çevresel) katkıda bulunan kırsal destinasyonlarda turizmin geliştirilmesine yönelik yenilikçi ve dönüştürücü yaklaşımları teşvik etmeyi de amaçlamaktadır.

Mayıs 2023'te BM Turizm, Suudi Arabistan'ın Riyad kentindeki Orta Doğu Bölge Ofisinde Orta Doğu'ya yönelik benzer bir yönetici eğitimine ev sahipliği yaptı.

Resim: © BM Turizm


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,