Mallorca: Turizm karşıtları bindikleri dalı mı kesiyor? - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Mallorca: Turizm karşıtları bindikleri dalı mı kesiyor?
"Turistler evine dön!" Mallorca'da on binlerce kişi kitle turizmine karşı gösteri yaptı
Mallorca: Turizm karşıtları bindikleri dalı mı kesiyor?

Müdahale edenlerin öfkesi her geçen gün büyüyor: Popüler tatil adası Mallorca'da kitle turizminin aşırılıklarına karşı on binlerce kişi bir kez daha sokaklara döküldü. "Daha Az Turizm, Daha Fazla Hayat" örgütü adanın başkenti Palma'da protesto çağrısında bulundu. Protestoların Barselona ve Malaga'nın yanı sıra diğer Balear adalarında da yapılması planlanıyor.

Mallorca'da kitle turizmine karşı düzenlenen büyük gösteriyi duyuran posterde, tatil havayolları, özel jetler, yolcu gemileri ve lüks yatlar küçük adanın etrafında sinek sürüsü gibi çevreleniyor. Adanın başkenti Palma'da duyurulan mitingin fotoğraf montajının üzerinde “Rotayı değiştirelim” (Canviem el rumb) yazıyor. Posterde biraz daha küçük harflerle, bunun "turizme sınırlar koymakla ilgili" olduğu belirtiliyor.

Söylemesi kolay. Ana adası Mallorca olan Balear Adaları'nda yaklaşık 1,2 milyon yerli yaşıyor. Geçen yıl buraları 4,6 milyonu Almanya'dan ve 3,4 milyonu İngiltere'den olmak üzere 18 milyon tatilci ziyaret etti.

Mitinge "Daha Az Turizm, Daha Fazla Hayat" adlı grup çağrıda bulundu. Hareketin sorumlularından Marga Ramis'e ve "Mallorca Zeitung" gazetesinin haberine göre 100 kulüp ve kuruluş katıldı. Sekiz hafta önce Palma'da 25.000'e yakın kişi "Basta diyelim!" sloganı altında toplandı.

Turizmden 20 milyar euro gelir

Barselona ve Malaga gibi diğer İspanyol turizm metropollerinin yanı sıra Kanarya Adaları'nda da memnuniyetsizlik söz konusu. Göstericiler bu kez tatilcilere daha da yaklaşmak, böylece kimden bahsettiklerine dair hiçbir şüphe kalmamasını istiyor. Yürüyüşün, her zaman çok sayıda turistin bulunduğu eski Palma kentinin dar sokaklarından geçmesi gerekiyor.

Turizm Mallorca için hayati önem taşıyor. Endüstri adanın ekonomik üretiminin yüzde 45'ini oluşturuyor. Turizm sektörü de birçok kişinin oturduğu dalın kesilmesine karşı uyarıda bulunuyor. Turizm, adanın kasasına 20 milyar avroyu kazandırıyor.

Ancak protestocular, yalnızca bir azınlığın yararlandığından, büyük çoğunluğun ise turizm endüstrisinde giderek pahalılaşan konutlar için yeterli olmayan düşük maaşlı işlere girdiğinden şikayet ediyor. Ayrıca trafik sıkışıklığı, gürültü ve pislik, bu kadar çok yabancı karşısında kendilerini anayurtlarına yabancı hissetmeye başlayan adalıların sinirlerini bozuyor.

Bu arada İspanyol medyası, turizm endüstrisindeki çalışanların güvencesiz çalışma ve yaşam koşulları hakkında giderek daha fazla haber yapıyor. İbiza'da yaşayan 37 yaşındaki bir kişi "El País" gazetesine "İngiliz lüks bir villanın bakımında çalışıyorum ve ayda 1.500 ila 1.800 euro arası kazanıyorum" dedi. Şubat ayında kira artışı nedeniyle evinden atıldı.

Sadece bir oda için ayda yaklaşık 1000 avroluk fiyatı karşılayamıyordu ve o zamandan beri İsveç'teki bir mobilya mağazasının kenarındaki bir karavanda uyuyordu. Bir arkadaşının evinde duş alabilirdi.

"Komşuları" da köhne karavanlarda yaşayıp ayda 1000 ila 1500 euro arası kazanıyor. (Tourexpi)

Resim: © AA


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,