Mallorca: Hafta sonu turistlere karşı mega protesto yapılacak - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Mallorca: Hafta sonu turistlere karşı mega protesto yapılacak
Barselona'dan gelen görüntüler İspanya'ya gelen turistleri rahatsız ediyor. Protestocular tatil misafirlerine su tabancalarıyla sıktı. Şimdi Pazar günü Mallorca'da mega bir protesto var. Seyahat endüstrisi endişelenmeye başlıyor.
Mallorca: Hafta sonu turistlere karşı mega protesto yapılacak

İsviçre´nin „Blick“ adlı gazetede çıkan habere göre, İspanya kitle turizminden sıkıntı çekiyor. İber ülkesi dünyanın en popüler seyahat destinasyonlarından biridir. Geçen yıl 46 milyonluk ülkeye gelen toplam 85 milyon turist kaydedildi. Ortalama olarak kişi başına 1,8'den fazla yolcu vardı. Ve bu yıl da tahminlere göre pandemi sonrası ortaya çıkan patlama yüzde 12 civarında bir büyümeyle devam edecek. Ancak şehirlerdeki yerel halk, turist akınından giderek daha fazla mağdur oluyor. Yaşam kalitesi düşüyor, konut sıkıntısı artıyor.

Pek çok İspanyol artık bıktı. Bu yaz ülke çapındaki çeşitli protestolardan duydukları hayal kırıklığını giderdiler. “Turistler evlerine dönün” diye insanlar Barselona sokaklarında ve İspanya'nın güneyindeki Malaga'da ve aynı zamanda geçen Mayıs ayından bu yana defalarca gösterilerin yapıldığı Kanarya Adaları ve Balear Adaları'nda da slogan atmaya başladı.

Protestocular Barselonalı turistleri su tabancalarıyla kovaladı

Bir sonraki büyük protesto bu hafta sonu Mallorca'da gerçekleşecek. Aktivistler 21 Temmuz Pazar günü saat 19.00'da başkent Palma'da Parc de les Estacions Parkı'nda buluşacak. Protestocular çevre köylerden de otobüslerle seyahat edecek. Bunu şehir genelinde bir protesto yürüyüşü izliyecek. Katılımcı gruplar ayrıca El Molinar gezinti yolu ve popüler sahil beldesi S'Arenal'deki kafe ve barları da gezeceklerini duyurdu.

Basında çıkan haberlere göre, planlanan mega protesto nedeniyle bazı turistler kendilerini rahatsız hissediyor. Olaylar Barselona'daki son gösteride doruğa ulaştı. Bazı protestocular yurt dışından gelen misafirlere ne kadar hoş karşılanmadıklarını hissettirdiler: Turistlere tazyikli su sıktılar. Alman ve İngiliz seyahat portalları daha sonra Ramblas alışveriş caddesini ziyaret etmeme konusunda uyarıda bulundu. (Tourexpi)

Resim: © AA


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,