Prag geceleri organize bar gezilerini yasakladı - Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor!



Uluslararası
Prag geceleri organize bar gezilerini yasakladı
Prag'ın turistik metropolü gelecekte geceleri rehberli bar turlarını yasaklayacak. Bu, Kasım ayı başında yürürlüğe girecek olan piyasa düzenlemelerinde bir değişikliği içeriyor.
Prag geceleri organize bar gezilerini yasakladı

Gösterilen gerekçe, özellikle İngilizler ve Amerikalılar arasında popüler olan "bar gezilerinin" kamusal alan ve kişilerarası ilişkiler üzerinde olumsuz bir etki yaratması. Sabit bir ücret karşılığında, gruplar bir tur rehberinin rehberliğinde birkaç barı birbiri ardına ziyaret eder.

Prag'ın ilk bölgesinin belediye başkanı Terezie Radomerska, "Güncellenen pazar düzenlemeleri ile düzeni sağlamak ve sokaklarda aşırı gürültüyle ve bölge sakinleri için diğer olumsuz etkilerle mücadele etmek için etkili bir araca sahibiz" dedi. Yerel yetkililer, tiyatroları, kafeleri, restoranları ve galerileriyle alkol tüketiminin yanı sıra sunabileceği hazinelere sahip şehir merkezinde "daha sofistike turizmi" teşvik ediyor.

Yeni yasak akşam 22.00'den sabah 06.00'ya kadar geçerli olacak. Gruplu “normal” tur rehberleri etkilenmemelidir. Tur sağlayıcıları karara anlayışsızlıkla tepki gösterdi. CTK ajansına göre bir şirket sözcüsü, yerel temsilcilerin yalnızca "ucuz siyasi puan" kazanmakla ilgilendiğini söyledi. Rehbersiz seyahat eden turist grupları çok daha fazla gürültüye neden olacaktır. Karara mahkemede itiraz edilip edilmeyeceği ise bilinmiyor.

Geçen yıl Prag'a en az bir gece konaklayan 7,4 milyondan fazla ziyaretçi geldi. Bu, Vltava Nehri üzerindeki şehrin sakinlerinin beş katından fazla. Gecede konaklayan misafirlerin çoğunluğu (yüzde 17,6) Almanya'dan geldi ve onu ABD, İngiltere ve komşu Slovakya izledi. Henüz Kovid öncesi dönemdeki ziyaretçi seviyesine ulaşılamadı. (Tourexpi)

Resim: © AA


Copyright 2020 Tourexpi.com - Alle Rechte Vorbehalten | Impressum | Über Uns
Web sitemiz tüm desktop, tablet ve mobil cihazlarda çalışmaktadır.
Tourexpi, turizm haberleri, Reisebüros, tourism news, noticias de turismo, Tourismus Nachrichten, новости туризма, travel tourism news, international tourism news, Urlaub, urlaub in der türkei, день отдыха, holidays in Turkey, Отдых в Турции, global tourism news, dünya turizm, dünya turizm haberleri, Seyahat Acentası,